Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (281)2023 (289)2022 (292)2021 (279)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Solskin og sne, med en skyfri himmel

tirsdag 29. januar 2019
af Emma Engell Sohnemann

I dag startede vi med at forberede årsmøde for ca. 27 i netværket af nordjyske naturvejledere. De skulle deltage i forskellige aktiviteter og foredrag om naturvejledning og frivillighed med Simon som vært. Der skulle laves en masse kander kaffe og borde og stole skulle sættes frem. Når alt var stillet klar, åbnede vi nettene i Fyrhaven i håb om at kunne ringmærke en fugl eller to. Det blev desværre uden held, så vi tog en rask beslutning om at lukke nettene, og tjekke Verdens Ende på Grenen ud. På vej derud så vi 3 stk. rørspurv hoppende rundt mellem tuer af Sandhjælme. Ved første øjekast tænkte vi lapværling, men efter et nøje kig på fotos hjemme var der ingen tvivl. Oppe på verdens ende mødte vi Rolf, som skulle til at gå. Han meddelte at vi desværre var gået glip af to topskarver, som fløj forbi en time inden. Han sagde også at der i Skagen ikke var set tårnfalk i januar måned i hele 9 år, så det var ret sjældent med den observation vi havde ved fyret i går. Med en lille ærgrelse over at vi ikke var her fra solopgang, fortsatte vi obsen. Alke, suler, fløjlsænder og en flok stære blev det til for denne omgang. 

Vi tog efterfølgende en tur i Ellekrattet. Fuglekongerne hang i granerne og vi så en træløber spæne op ad en ellestamme. Den store flok på omkring 500-1000 sjaggere fløj stadigvæk rundt omkring i krattene ud mod sandormesporet. Lidt derfra sad en Misteldrossel i en trætop og skulede over til sjaggerne. Den var nok blev træt af alt det larm og spektakel fra den store flok. På vej tilbage til fyret kom en flok på 12 store gråsisken overflyvende. Efter et kig på billederne som vi tog af dem, afveg en af dem fra resten af flokken. Simon mente det kunne være en hvidsisken, men vi tør ikke bestemme den ved sikkerhed.

Ud på eftermiddagen kom Michael Jørgensen fra Guldmajssøens Venner på besøg til en hyggelig snak. Madlavningen stod på linsebøffer med selleri i ovnen og kål på panden. 

Vi tog en lille nat-tur i åen med vaders på, og et net i hånden, for at forsøge at fange en fugl med lygte og net. Dog blev det ikke nogen fugle, kun rådyr blev set i lygtens skær, så vi kørte hurtigt hjem igen efter en luske tur i åen. Heller ikke blandt høfterne på stranden var der rastende fugle på dette tidspunkt. Lidt over midnat gik vi i seng, efter at have korrekturlæste de sidste ringmærkningsprotokoller fra 2018. 

Det har nu været en helt ok dag, med fantastisk vejr og en masse fugle.

Folk: Rolf Christensen, Michael Jørgensen, Lene Kappelborg, Simon S. Christiansen, Emma Sohnemann, Joshua Haahr & 27 nordjyske naturvejledere

ellekrattetjan2019joshuajan2019rorspurvjan2019

naturvejledere netvaerksmode