Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (279)2023 (289)2022 (292)2021 (279)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Nul ringmærkning men fine rovfugle i kraftig østenvind

onsdag 11. april 2018
af Morten Jenrich Hansen

Vejr: På ny et døgn med hård vind fra NØ med middelvind på 13m/s fra morgenstunden og resten af dagen omkring 10m/s. Solrigt og klart med temperatur fra 3-8°C.

Endnu engang en dag, hvor blæsten gjorde arbejdet med ringmærkning besværligt. Jeg sendte derfor Dante og Peter til Nordstrand og Skarvsøen fra morgenstunden, mens jeg selv forsøgte med fangst af fugle i fælde, da ingen net stod tilstrækkeligt i læ.
Det gav ingen fangst og efter nogle timer kunne jeg se, at rovfuglene i den kraftige modvind kom lavt over heden ved Storsig.
Satte mig derfor ud med fuglestationens Olympus kamera og fik nogle gode formiddagstimer ved at holde "fri" og nyde lidt større fugle end dem, som jeg normalt håndtere ved ringmærkningen.P4111138 resized

I den kraftige vind kom nogle af rovfuglene meget lavt og blev som denne Musvåge lidt overraskede, når de på deres vej opdagede mig siddende på læsiden af klitten.

P4111198 2

En af dagens Røde Glenter var genkendelig på den højre vinges skader og sås flere gange både ved Nordstrand og Storsig på trækforsøg.

P4111168 2

Der kom rigtig gang i trækket af Fiskeørne med mulighed for øjenkontakt, da flere af dem kom helt lavt i modvinden.

Det var lidt af de samme arter, som Peter, Dante, Lene og Stig så ude på den nordlige del af Odden. Der blev mest fokus på rovfuglene i dag, da trækket af småfugle var meget begrænset. Da de andre var startet ved Nordstrand gik de dog også til den nærliggende Skarvsø og kombinerede vores optælling af Skarvkolonien med fotomulighederne. Peter fandt et rastende par Atlingænder i søen, hvilket er første iagttagelse af den art i år.
Dante fortsatte over middag til Flagbakken, mens Lene og Stig efter frokost fulgte med mig ud til klit/bunkeren på Storsig. Peter gik videre ad stien forbi Jennes sø og tilbragte lidt mere tid ved Skarvsøen.
Eftermiddagen igennem var der øvelse med en lavtflyvende helikopter, så der var meget larm i luften og få hørte fugle. Rovfugle trækket var ikke helt så stort ved Storsig som om formiddagen, men lidt er også godt, for jeg opdagede pludselig en lavtflyvende han Steppehøg, der kom fra området øst for Batterivej og fløj mod syd i retning af Poul Eg´s camping inden den forsvandt for os i modlys og bag buske og træer.
En Vandrefalk og et par Fiskeørne blev det også til, mens de fra Flagbakken havde flere Fiskeørne, så dagstotalen nåede for første gang i år over 10 stk.

Til aften var der møde i venneforeningen, hvor Bjarke Huus Jensen fra Naturstyrelse Vendsyssel delte ud af sin store viden om habitatpleje, LIFE projektet og betydningen for fokus arter blandt fuglene.
Et rigtig spændende og kompetent foredrag for de 12 fremmødte.IMG 6394 2

Bjarke Huus Jensen, Naturstyrelsen, udpeger her de bedste områder for at få flere ynglende Tinksmede på Skagens Odde.


Rita ankom til mødet med endnu en række gaver til Skagen Fuglestation, så vi nu både har en ekstra dyne og hovedpude, samt et salt & peber sæt og en køkkenrulleholder.
Fine gaver, som vi takker mange gange for!