Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (300)2023 (289)2022 (292)2021 (279)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Det er i dag et vejr - et møgvejr!

lørdag 21. november 2020
af Pernille Roed

I dag kunne vi alle sove længe, da blæsten og regnen ikke gjorde det muligt for os hverken at ringmærke eller at tælle fugletrækket på Grenen. Så var det godt, at vi havde planlagt en “Kom med på møgvejrs-tur” i stedet for. 

Møgvejrs-turen er startskuddet til DOF’s nye projekt “Formidling på tværs af generationer”, som for alvor bliver sat i gang i januar 2021. Projektet går ud på at få flere børn ud i naturen, og hvem er bedre til at formidle end forældre og bedsteforældre? Derfor er planen at give inspiration til sjove og spændende aktiviteter for børnene. Det hele bliver samlet på en ny hjemmeside, som i skrivende stund er ved at blive udarbejdet. Stay tuned for mere information. 

Jeppe, Amelie, Simon og Pernille brugte lidt af morgenen på at gøre klar til turen, og kl. 10.00 begyndte vi online-streamingen. Vi startede med at gå ned på stranden for at samle ting, som vi ville undersøge - kunne de mon flyve eller flyde? Efter nogle sjove test af vores fund, gik vi ind i klubhuset for at drikke varmt saftevand samt male fugle. 

Mogvejrstur

For at male fuglene helt korrekt brugte vi DOF’s Fuglebog, som er en rigtig fin gratis app, man kan bruge til at lære om fugle. Udover at man kan få hjælp til at identificere de fugle, man har set, kan man også krydse fuglene af, således man kan lave en liste over sete arter. 

I samme øjeblik som vi afsluttede turen, ankom et par familier til Det Grå Fyr. Simon fortalte dem om ringmærkning samt viste vinger og fødder fra forskellige fugle frem. Især børnene syntes det var ret spændende. 

Simon formidler

Du kan se Møgvejrs-turen på vores side på Facebook. 

Hjemme på Det Grå Fyr arbejdede Christina og Martin på deres video-sessions. På mandag vil Martin fortælle os om, hvordan man identificerer rovfugle, og torsdag vil Christina fortælle om, hvordan ringmærkning og gps-sendere kan bruges til at monitorere og beskytte truede fuglearter. Begge video-sessions vil blive uploadet på youtube. 

Over middag gik Amelie, Martin og Christina i gang med at reparere net oppe på loftet, så vi kan blive klar til forårssæsonen, alt imens Jeppe, Simon og Pernille tog ind til Skagen for at handle ind. Vi skulle blandt andet bruge nogle kasser til at pakke laboratoriet ned, således det kan blive istandsat inden foråret. 

Christina syr net

Vi fik også besøg af Michael Ancher, som medbragte dejlige kanelsnegle, som hans kone havde bagt til os. De smagte himmelsk - tusind tak :-) 

Kanelsnegle

Da mørket faldt på, gik Jeppe i gang med at lave mad, og Martin og Amelie tog på natfangst. De fangede dagens eneste fugl - en fin skovsneppe, hvilket især Amelie var glad for, da det var første gang, hun prøvede at ringmærkede sådan en. 

3c94c5eb 1037 410b 9df7 9f1de1c457fd

e17f5cd4 d545 416d 96ee 780d07a2e877

Herefter var det tid til aftensmad. Udover at tale om alle dagens sjove oplevelser, talte vi om danske ordsprog samt hvad de betyder. Eftersom de fleste frivillige på fuglestationen kommer fra forskellige lande, taler vi altid engelsk sammen, og det blev til mange grin af ordsprogene, når de blev oversat til engelsk.

Ringmærkning (Grenen):

Skovsneppe - Woodcock: 1

Klik her for at se dagens observationer indtastet i Dofbasen af observatører i området

Folk: Jeppe Overgaard, Amelie Zeller, Martin Grienenberger, Simon S. Christiansen, Christina Stinn, Marian & Michael Ancher og Pernille Roed